Peggy Hackney

Peggy heeft begin dit jaar aangekondigd dat ze voorlopig beslist heeft te stoppen met lesgeven. Ze gaf aan dat ze niet weet of dit een definitieve beslissing is, maar voor nu is dit voor haar de beste keuze. We hebben wel dit mooie interview met haar gefilmd waarin ze mooie dingen verteld over LBMS, haar relatie met Irmgard Bartenieff en de toekomst van LBMS voor de wereld.

Peggy Hackney

Peggy tourt al vele Jaren door de USA als professioneel danser en is internationaal bekend voor haar pionierswerk in de Laban/Bartenieff bewegingsanalyse. Ze studeerde met en assisteerde Irmgard Bartenieff bijna 15 jaren lang en heeft certificaat opleidingen in zowel de USA als Europa geleid. Haar boek “Making Connections: Total Body Integration through Bartenieff Fundamentals” is een bekend en belangrijk tekstboek over Bartenieff Fundamentals en wordt gebruikt over de hele wereld. Ze heeft universitaire licenties in zowel psychologie als educatie en heeft een Master in dans. Peggy is Registered Somatic Movement Therapist (ISMETA) en een geregistreerd massagetherapeut. Ze is recentelijk gepensioneerd als docent aan de University of California in Berkeley.

Citaat:

”Of men nu danser is, of acteur, atleet, of zakenman, een volledig functionerend lichaam doet de mogelijkheden in het leven toenemen.”

Onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en updates van ons team.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest